Duurzame mobiliteit
Nederland al polderend koploper?
'Nederland al polderend Europees koploper in duurzame mobiliteit?' Als opmaat naar september 2010 - dé duurzame mobiliteitsmaand - publiceert Change Magazine op 30 juni 2010 alvast deze voorpublicatie. De Nederlandse kracht ligt in een intensief samenspel tussen privaat-publieke spelers: overheid, provincies, gemeenten, bedrijven, maatschappelijke organisaties, burgers en wetenschap bereiken samen concrete ecologische- en economische resultaten.
Hoe de samenstelling van het nieuwe kabinet er ook uitziet, het heeft in ieder geval de kans een nieuwe weg in te slaan met ondernemend Nederland. En dat is hard nodig om duurzame mobiliteit de duw in de rug te geven die het nodig heeft.
In de nieuwe uitgave van Change Magazine over duurzame mobiliteit, klinkt meer dan eens vanuit de markt de roep om consistent beleid. Mensen als Dave Bebelaar (CEO auto Recycling Nederland, Huub Sparnaay (Initiatiefnemer Ecomobiel) en Kjell Biezen (manager Electric Transport van Essent) benadrukken het belang van de overheid als betrouwbare partner, die een duidelijk Umfeld creëert waarin duurzame innovaties kunnen gedijen.
Toch lijkt het erop dat beleid dat even op zich heeft laten wachten, nu echt uitgevoerd wordt, constateert bijvoorbeeld Kjell Biezen. Het Formule E-team is ingesteld en een negental kansrijke proefprojecten op gebied van duurzame mobiliteit kregen overheidssubsidie. De autofabrikanten staan te dringen met tientallen elektrische modellen die de komende jaren op de markt komen.
Change Magazine blikt in dit juninummer vooruit op wat ons te wachten staat en hoe bijvoorbeeld de recycling-industrie inspringt op de opkomst van de elektrische auto. Er is ruim aandacht voor innovaties op gebied van de nodige kennisdeling zoals de nieuwe wiki voor duurzame mobiliteit, maar ook een grootschalig onderzoek van GfK en Between-Us naar de keuze van de consument.
De beurs Ecomobiel brengt op 21 september in de Van Nelle fabriek in Rotterdam samen wat er nu te vinden is op gebied van duurzame mobiliteit. In september doet Change Magazine hetzelfde, in een uitgave waarin diepgravend zal worden ingegaan op trends, visies, innovaties en vooral op de vraag: hoe staan we ervoor met de duurzame mobiliteit in Nederland?
Als u beroeps- of studiematig actief bent op het gebied van voorkoming van en aanpassing aan klimaatverandering, kunt u een kosteloos abonnement aanvragen. Het komende nummer ontvangt u dan automatisch in de bus.
Veel leesplezier met het nieuwe nummer en tot in september!
De redactie van Change Magazine.