Profiel Change Magazine

Change Magazine, multimediale uitgaven van Synergos Communicatie

Het is goed dat klimaatverandering hoog op de agenda staat en dat overal initiatieven ontstaan. Op het klimaatspeelveld neemt de hoeveelheid informatie toe. Gevolg: het wordt steeds moeilijker je in die groeiende informatiestromen een weg te banen. Change Magazine wil daarbij helpen door een betrouwbare toegangspoort tot klimaatinformatie te zijn. Sector- en instituutsoverstijgend en altijd met kennis als uitgangspunt; Nederland is kennisland, laten we daar veel mee doen.

Change Magazine bestaat uit multimediale publicaties op het gebied van klimaatverandering:

  • print: vaktijdschrift Change Magazine
  • online: klimaatkennisportaal ChangeMagazine.nl
  • e-nieuwsbrief: Change Magazine Klimaatnieuws

De kiem tot de digitale klimaattoegangspoort Changemagazine.nl is al in 2005 gelegd, toen het nulnummer van het magazine verscheen. Change Magazine brengt nieuws dat anderen niet brengen, gebaseerd op eigen onderzoek; wekelijks worden klimaatgevoelige onderwerpen kritisch langs onze redactiemeetlat gelegd en de vakbladen gescreend - veelal onderzoek dat uitstekend is, maar niet de voorpagina's haalt.

Velen dragen Change Magazine een warm hart toe; kijk naar het comité van aanbeveling. Dit comité vertegenwoordigt de doelgroepen waar we mee samenwerken: wetenschap, overheid, bedrijfsleven, NGO.

Baud Schoenmaeckers, hoofdredacteur