Voedsel

Voedselproductie

Vroegere druivenoogst ook in jaar zonder droogte

Niet alleen in een jaar met een droge lente is de druivenoogst vroeger, ook in een jaar zonder droogte. Dat laat recent onderzoek van NASA en de Harvard University zien, gepubliceerd in Nature Climate Change. Klimaatverandering is een duidelijke factor tussen droogte en het tijdstip van de druivenoogst in Frankrijk en Zwitserland.

Landbouw

Intensivering van de landbouw op een duurzame manier

Schaalvergroting in de landbouw gaat niet altijd duurzaam. Om een strategie voor grootschalige verduurzaming van de landbouw mogelijk te maken, heeft NewForesight een framework gemaakt van landbouwsectoren en hun duurzaamheidspotentie.

Stadslandbouw

Stadslandbouw voor hergebruik grondstoffen

Buurtmoestuinen, 'guerrilla gardening', daktuinen: stadslandbouw kent vele vormen. Maar hergebruik van grondstoffen is nog niet wijdverbreid.

Dossier

Stikstofprobleem vraagt wereldwijde aanpak

Zonder stikstof geen leven op aarde. Maar het teveel aan stikstof dat nu uitgestoten wordt, is juist funest voor dat leven. "Het stikstof- overschot hoort in de top 3 van de milieuproblemen waar de wereld zich voor gesteld ziet", zegt stikstofprofessor Jan Willem Erisman.

Magazine

Floriade Dialogue

Deze speciale, Engelstalige editie van Change Magazine staat geheel in het teken van de Floriade Dialogue en voedselproductie wereldwijd. De uitgave neemt het onderwerp voedsel onder de loep: onder meer over de kas van de toekomst, de voedselvoorziening voor een groeiende wereldbevolking en gedragsverandering.

Duurzaam Voedsel

Themanieuwsbrief Duurzaam Voedsel

Naar aanleiding van de komende speciale editie Change Magazine Floriade Dialogue een themanieuwsbrief over duurzaam voedsel.

Visserij

Duurzame vis op de kaart

Deelnemende restaurants moeten minimaal 30% duurzaam gevangen vis verkopen en zoveel mogelijk voor vis uit de groene categorie van de VISwijzer kiezen. Ernstig bedreigde vissoorten mogen niet worden geserveerd.