Klimaatnieuws Change Magazine
Themanummer Duurzaam Voedsel

Ook de gratis nieuwsbrief maandelijks ontvangen? Schrijf u dan nu in!

Deze themanieuwbrief verschijnt naar aanleiding van de komende speciale editie Change Magazine Floriade Dialogue. Dit nummer verschijnt 7 mei. Het magazine biedt een brede kijk op duurzame voedselproductie en de self-supporting city, met onder meer artikelen over Hightec Greenhouse, gedragsverandering rondom voedsel en de relatie tussen horticultuur, voedselvoorziening en de stad.

Inhoud

"Gedragsverandering en voedsel"

De vijfde Floriade Dialogue op 23 april staat in het teken van gedragsverandering en voedselzekerheid. Als lezer van Change Magazine bent u van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze dialoog.

Ecomind

Frances Moore Lappé is keynote speaker tijdens de vijfde sessie van de Floriade Dialogue. In haar vele boeken en publicaties breekt ze een lans voor de kracht van mensen om vanuit het eigen gedrag en handelen het evenwicht in de voedselketen te herstellen.

Intelligente technieken in de glastuinbouw

Het High Tech Greenhouse 2020 geeft een blik op de toekomst van de kas. 18 bedrijven combineren hun specialisaties om de productie in de glastuinbouw op te schroeven, terwijl het verbruik van energie en water omlaag gaat.

"De boer is de sleutelfiguur in de hele keten"

Discussies over productie van voldoende voedsel gaan al snel over schaarste van water, land, grondstoffen. De wereld staat voor een uitdaging. Volgens Rabo-topman Berry Marttin is de boer de sleutel tot de oplossing van deze uitdaging.

Jongeren zien duurzaam voedsel anders

Zowel jongeren als ouderen associëren duurzaam voedsel met fairtrade producten. Voor jongeren betekent duurzaam voedsel echter ook een energiezuinige productie, terwijl ouderen meer kijken naar de gezondheid van het voedsel.

De CO2-footprint van een kilo tomaten

Organisaties en retailers willen steeds vaker inzicht in de duurzaamheidsprestaties van producten, zoals de CO2-uitstoot. Productschap Tuinbouw ontwikkelde met de sector een instrument om de CO2-footprint van tuinbouwproducten te bepalen.