Dossier Fietsen!

10 Redenen om te fietsen

De fiets is niet alleen een goed alternatief voor een duurzame toekomst, maar heeft ook andere voordelen. Duurzaamopweg.nl (initiatief van het Instituut voor Duurzame Mobiliteit) zette 10 redenen op een rijtje om te gaan fietsen. Lees verder »

Volkswagen ontwikkelt elektrische vouwfiets

Op de Auto China 2010 werd het concept van de Volkswagen Bik.e onthuld. De bik.e is een elektrische vouwfiets, specifiek voor stadsgebruik. De fiets heeft volledig elektrische aandrijving, met een bereik van 20 kilometer. Lees verder »

A-Bike: alternatief voor de vouwfiets

Net zo groot als een (forse) paraplu, makkelijk in een tas mee te nemen, maar wel om op te fietsen: de A-Bike. De fiets weegt nog geen zes kilo en is in tien seconden in- of uit te klappen. De fiets is speciaal ontwikkeld voor korte afstanden. Lees verder »

Trends Duurzame Mobiliteit 2010: Fiets & Scooter

Rotterdammer aan de e-scooter

De gemeente Rotterdam stelt tien elektrische scooter gedurende veertig weken ter beschikking aan vierhonder inwoners en werknemers in Rotterdam Centrum. Daarmee wil de gemeente het elektrisch vervoer promoten.

Meer fietsers in de stad met 1-2 bike

Met een creditcard even snel een fiets uit de muur halen: het concept van 1-2 Bike is flexibel en gaat volautomatisch. Het concept maakt duurzame fietsmobiliteit in de stad toegankelijk en laagdrempelig.

Elektrische scooter van hennepvezels

QWIC: een elektrische scooter gemaakt van biologisch composiet (hennepvezel). De milieuvriendelijke scooter is lichter, sterker en gaat langer mee dan gebruikelijke scooterontwerpen. Het biocomposiet is ook corrosiebestendig.

Veel automobilisten willen best fietsen

Uit een studie van TNO blijkt dat zes op de tien automobilisten best de fiets zouden willen pakken naar het werk. De belangrijkste reden hiervoor? Geld. Het onderzoek keek naar beleidsmaatregelen die woon-werkfietsen moesten stimuleren.