Opwarming in beeld

Data en informatie van onder andere temperatuur en toekomstscenario's worden gebruikt om de opwarming van de aarde in beeld te brengen.

2016 op koers voor warmste jaar

Het jaar 2016 is flink op koers om het warmste jaar ooit gemeten te worden. Sinds oktober 2015 heeft elke maand het maandrecord gebroken. Ook voor mei was dat het geval. Een deel van de warmte komt door El Niño; het grootste deel echter door opwarming door menselijk handelen.

App voor warme wereld

Met data van NASA heeft het tijdschrift New Scientist een interactieve app gemaakt over klimaatverandering. De app laat op een wereldkaart voor periodes van 20 jaar de gemiddelde afwijking ten opzichte van het gemiddelde van 1951-1980 zien. Ook per gebied is de afwijking van de temperatuur te zien, inclusief grafieken met de temperatuur voor een specifieke locatie.

Bekijk de app: warmingworld.newscientistapps.com

NASA brengt opwarming in beeld

In een video-animatie brengt NASA de opwarming van de aarde in beeld met de afwijking van temperatuur per jaar tussen 1880 en nu. Ook 2012 is in het rijtje van de 10 warmste jaren sinds 1880 beland.

"Postcards from the future"

Voor een Londense tentoonstelling hebben illustratoren ansichtkaarten van Londen in de toekomst gemaakt. Daarbij hebben ze toekomstbeelden gemaakt met gevolgen van klimaatverandering, zeespiegelstijging en hoe Londen zich daaraan aanpast.