Inspirerende innovaties over water en energie

Kom op 20 juni naar het Seinwezen in Haarlem en laat u inspireren door innovaties op het gebied van water en energie. Deelnemende innovaties strijden om hun idee te mogen pitchen op Making Waves op 7 september. Een vakkundige jury kiest twee winnaars. Het publiek kiest de derde winnende pitch!


Nederlandse innovaties voor een duurzamere wereld

Er bestaan allerlei innovaties en ideeën die een positieve bijdrage kunnen leveren aan maatschappelijke uitdagingen. Echter, veel van deze innovaties komen niet tot uitvoering. Dat is jammer. Making Waves helpt deze innovaties een stap verder te zetten. Het evenement op 7 september biedt inspirerende innovaties een internationaal podium om te pitchen voor een publiek van beslissers, beleidsmakers, experts en onder meer Kofi Annan. De winnende pitch van deze dag zal mee doen aan de finale van de Ideas from Europe 2018 competitie.

Energie uit water

Met de steeds zichtbaarder wordende gevolgen van klimaatverandering wordt de overstap van fossiele naar duurzame energievormen steeds urgenter. Innovaties die energie uit water halen kunnen een bijdrage leveren aan de uitdaging van de energie transitie. Synergos Communicatie is communicatiepartner van Making Waves en organiseert op 20 juni een voorronde waarin innovaties op het gebied van water en energie hun idee pitchen. De drie winnende pitches komen in de race om te presenteren tijdens het Making Waves evenement op 7 september. Een vakjury beoordeelt de pitches en kiest twee winnende innovaties uit. Het publiek stemt voor de derde winnende pitch.

De vakjury bestaat uit:
Inge Lardinois, afdelingshoofd programmering waterbeleid van het ministerie van Infrastructuur en Milieu
Cornelis Israël, adviseur kennis- en innovatiemanagement water bij Rijkswaterstaat
Cora-Yfke Sikkema, wethouder duurzaamheid, beheer & onderhoud en mobiliteit van de gemeente Haarlem
Andre Oldenkamp, zelfstandig adviseur De Ruimte Advies

De volgende innovaties komen pitchen op 20 juni en strijden mee voor een plekje op Making Waves: Slowmill, Ronamic, Fishflow Innovations, Bluerise, Dynamic Tidal Power, Energising Deltas, Tocardo, Teamwork Technology en Boskalis.

Programma en locatie

Programma voorronde water en energie 20 juni 2017:
14:30 – 15:00 Welkom
15:00 – 15:30 Opening en introductie
15:30 – 16:20 Pitches van elk 5 minuten
16:20 – 16:30 Pauze
16:30 – 16:45 Bekendmaking winnaars
16:45 – 17:30 Borrel

Locatie: het Seinwezen in Haarlem
Kinderhuissingel 1, 2013 AS Haarlem

Meld u online aan via Synergoscommunicatie.nl/making-waves
Bij vragen, neem contact op met Malou ten Have (malou@synergoscommunicatie.nl)

Meer informatie: www.makingwavesnl.nl
info@makingwavesnl.nl
#makingwavesnl

2 juni 2017