Praat mee over onze kust

Op 13 april vindt de landelijke kustdag plaats. Hét moment om mee te praten over een blijvend aantrekkelijke, vitale en veilige kust.

Door Berend van Zeggeren

Met de afronding van de Zwakke Schakelprojecten is onze kust voorlopig veilig. Het beheer ervan staat echter niet stil en door economische en ecologische initiatieven is de kust volop in ontwikkeling. Neem bijvoorbeeld de ‘kustparel’ Kop van Schouwen, die een bijdrage levert aan veiligheid, recreatie en natuur. Het kusttoerisme groeit en de recreatiebehoefte verandert. Ondernemers springen daarop in. Die ontwikkelingen brengen echter ook zorgen met zich mee. Waar de één kansen ziet, ziet de ander een bedreiging. Wordt de hele kust volgebouwd?

Hoe zorgen we voor een blijvend aantrekkelijke, vitale en veilige kust? Wie houdt het overzicht? Daarover kunt u meepraten op de Landelijke Kustdag. Laat u inspireren door gastsprekers Jandirk Hoekstra en Arno Boomert, deel uw kennis en ervaring en leer van die van anderen.

In vier interactieve workshops kunt u aan de slag met de thema’s 4 seizoenen kust, dynamisch kustbeheer, innovatieve strandbebouwing en waterfrontontwikkeling. De workshops zijn gekoppeld aan drie excursies. De aanbouw van het unieke kustversterkings, natuur- en recreatiegebied Waterdunen, de dijkversterking van Breskens, en Cadzand-Maritiem, waar kustversterking, de aanleg van de jachthaven en de ontwikkeling van de openbare ruimte samengaan.

Meer informatie

De landelijke kustdag is op woensdag 13 april in Breskens. Op www.kustdag.nl vindt u het volledige programma en kunt u zich aanmelden.

Foto: Tineke Dijkstra

22 maart 2016