Dossier Kopenhagen

Leven na Kopenhagen

22 december 2009: Hoofdredacteur Baud Schoenmaeckers over de klimaattop:"Is Kopenhagen mislukt? Ja, er had meer uit moeten komen. Maar ik ben ervan overtuigd dat er leven is na Kopenhagen. Elke crisis leidt tenslotte tot nieuwe mogelijkheden."

Ganzenbord met hoge inzet

15 december 2009: Het sluiten van een klimaatakkoord lijkt op een ganzenbordspel. Overal zitten valkuilen. De onderhandelingen zijn een complex spel met een wirwar van belangen die tot een bruibaar en tevreden voorstel moeten leiden.

Verslag vanuit Kopenhagen

08 december 2009: Hoofdredacteur Baud Schoenmaeckers, met een sfeerverslag vanuit Kopenhagen. De grootste groep deelnemers zijn observers. Zolang de ruimte het toelaat, is iedereen welkom. Is de democratie van de VN doorgeslagen?

Kopenhagen binnenste buiten

07 december 2009: ECN verslaat de klimaattop vanuit het oogpunt van de onafhankelijke wetenschapper. De nadruk ligt daarbij niet op het in de media dominante politieke steekspel, maar op de zaken die spelen op de achtergrond.

Holland Climate House

07 december 2009: Tijdens COP15 zetten de Nederlandse onderzoeksprogramma's Kennis voor Klimaat en Klimaat voor Ruimte het Holland Climate House op. In dit paviljoen worden rsultaten van verschillende klimaatprojecten getoond.

Geen verdrag, wel harde besluiten

16 november 2009: De kans dat er na de klimaattop in Kopenhagen een verdrag tussen 192 landen ligt, acht minister Cramer van Milieu klein. Maar ze verwacht dat er wel harde politieke besluiten worden genomen die de aanzet zullen vormen tot verdere afspraken.